Onze historie

Onze Scoutinggroep is aangesloten bij de overkoepelende, landelijke organisatie Scouting Nederland, de grootste jeugdorganisatie van Nederland. 

Tijdlijn

Oprichting vereniging
De oorsprong van onze vereniging ligt in 1945. In de jaren 60 van de vorige eeuw waren in Brunssum, in de wijk Langenberg, twee scoutinggroepen actief. Eén groep was gehuisvest in een loods langs de Rimburgerweg en de andere groep zat in het huidige gebouw van Scouting de Landgraaf en wat door deze groep (toen de Dr. Poelsgroep) in 1962/63 op de huidige locatie werd gebouwd.
Fusie Scouting de Landgraaf
Toen in de jaren 70 de animo voor scouting minder werd zijn deze groepen een fusie aangegaan. Na deze fusie werd gekozen voor de naam Scouting de Landgraaf voor de nieuw samengestelde vereniging. De naam verwijst naar de Landgraaf die aan één kant de grens vormt van ons terrein. Je kunt dit nog duidelijk zien tussen het hek en de achterkant van de tuinen aan de Akerstraat en ook aan het pad naar het verenigingsgebouw.
Brand scoutinggebouw
In 2014 werd een deel van het gebouw door een brand verwoest. De scouts hebben zich samen met de gemeente Brunssum, sponsoren en betrokkenen uit de regio ingezet om te zorgen voor de wederopbouw van het gebouw zoals het nu is.
1945
1970
2014

Zin in avontuur?

Op zoek naar een avontuurlijke en leerzame ervaring voor uw kind? Of wilt u zelf lid worden van onze gezellige scoutinggroep? Neem contact met ons op voor meer informatie.